Rozširenie C2 Cloud

Spoločnosť Synology informovala o blížiacom sa uvedení operačného systému DiskStation Manager (DSM) 7.0 a významnom rozšírení platformy C2 o štyri nové cloudové služby.
Systém DSM 7.0 užívateľom ponúkne vyššiu úroveň zabezpečenia, vylepšené funkcie administrácie a tiež prehĺbi doterajšie možnosti zdieľania dát. DSM 7.0 tak bude pre všetky produktové rady NAS a SAN od Synology významným krokom vpred. Na základe veľkého úspechu služby C2 Storage predstaví Synology aj nové hybridné cloudové produkty, ktorými sú nový správca hesiel, Directory-as-a-Service, cloudové zálohovanie a riešenia pre bezpečné zdieľanie na súborov. Synology tiež rozširuje počet dátových centier, k doterajším centrám vo Frankfurte v Nemecku a Seattlu v USA teraz pribudne aj dátové centrum na Tchaj-wane,ktoré umožní rozšírenie cloudových služieb pre oblasť Ázie, Pacifiku a Oceánie.

Blízko zdroja: Ako sa Synology riešenia typu edge vyrovnávajú s výzvami v oblasti správy dát

Na celom svete bolo už nasadených viac ako 8 miliónov riešení od Synology pre správu dát, všetky sú založené na operačnom systéme DSM. Tento systém, ktorý je najpoužívanejším operačným systémom zariadení NAS na svete, jedinečným spôsobom kombinuje možnosti práce s úložiskom, funkcie pre zálohovanie a ochranu dát a robustné riešenia pre synchronizáciu a spoluprácu. Umožňuje tak efektívne fungovať stále väčšiemu počtu pracovísk a zdrojov dát. Počet stiahnutí doplnkových služieb Synology, ako sú Synology Drive, sada Active Backup Suite a ďalšie, presahuje šesť miliónov mesačne. Systém DSM 7.0 predstavujúci ďalší významaný krok pre túto platformu, bude vydaný 29. 6. 2021. Okrem toho Synology predstaví nové hybridné cloudové služby, ako Active Insight, riešenia pre rozsiahle monitorovanie a diagnostiku zariadení. Služba Hybrid Share, ktorá v sebe spája funkcie synchronizácie a flexibilitu úložiska C2 Storage s lokálnymi riešeniami a službu C2 Identity, čo je hybridné cloudové riešenie adresára ako služby, ktoré zjednodušuje správu domén na viacerých serveroch.